Нови легла за клиниката по изгаряния в Пирогов

Те са за най-малките пациенти в болницата


Малките пациенти на Детската клиника по изгаряния и пластична хирургия към „Н.И.Пирогов“ вече са с напълно обновено отделение. На своя  на благотворителна вечер Лайънс клуб „София Витоша” събра 60 000 лева за да направи пълната промяна в клиниката. Подменено е изцяло старото, нефункционално и амортизирано обурудване и заменено с удобни и многофункционални легла в 15-те стаи, в които се лекуват пострадали от 0 до 18 години. Изключително важна придобивка е и професионалната вана, в която няколко пъти дневно хидратират обгорените деца, както и 2 апарата за бързо и безболезно откриване на вените приинжектиране.

 

За последен път в отделението е правен ремонт и е подменяна легловата база през далечната 1974 г. Това е единственото специализирано отделение в страната за диагностика, активно лечение и ранна рехабилитация на лица с ограничени и обширни изгаряния и измръзвания. В него се лекуват и проследяват близо 90 % от децата с изгаряния в страната.  Не малка част от тях са с дълбоки изгаряния и лечението им продължава с месеци. Затова и наличието на съвременни легла е ключов момент от общото лечение.

 

Дарението  не е единственото на ЛК „София Витоша” към „Н.И.Пирогов“. Преди  години клубът дари кувьоз за Детска клиника по анестезиология и реанимация, а миналата година зарадваха децата с голям телевизор и 50 детски книжки за създаване на детска библиотека към отделението.

 

Лайънс клуб „София Витоша“ е сред водещите благотворителни организации в България. Сред приоритетите им са  превенцията и борбата с очните заболявания, глухотата, диабета, наркоманията, онко заболявания, а също и работа с деца и младежи в областта на културата, науката и образованието. Създаден преди 10 години, общата стойност на дарените от клуба средства надхвърлят 1 000 000 лева.


Ехограф | 2017-11-15


Добави в Svejo