Родителско кафе в Русе

Инициативата е на Лечебни заведения "Медика"


Лечебни заведения „Медика” стартират инициативата „Родителско кафе“. Всеки месец специалисти от различни области ще консултират родителите по актуалните теми за детското здраве и развитие. Първото от поредицата Родителски кафета ще се състои от 16 часа на 17 – ти ноември в конферентната зала на хотел Дунав Плаза. Събитието е организирано съвместно от УМБАЛ „Медика Русе“ и Лайънс Клуб Сексагинта Приста - Русе, а входът е безплатен.

Датата е внимателно подбрана, тъй като 17-ти ноември е Световният ден на недоносените бебета. Според статистиката в България всяка година над 6 хиляди бебета се раждат твърде рано. „Предизвикателството да си родител на недоносено дете"  е темата, която организаторите избраха за първата сбирка.

Ежедневната борба за живот, която родители, лекари и тези малки, крехки дечица водят е безмилостна. При тях ежедневието се превръща в игра на живот и смърт. Предизвикателство е да я спечелиш!

Водещ на дискусията ще бъде д-р Татяна Итова – специалист в отделение по Неонатология към УМБАЛ „Медика Русе“. Опитната лекарка има 23-годишен стаж в областта на педиатрията и неонатологията. За да се намали броят на преждевременните раждания е необходимо да се говори за проблемите, причините и следствията. Информираността на родилките по отношение на рисковите фактори трябва да се повиши. Целта на „Родителското кафе“, което ще се проведе на 17-ти ноември е и да покаже как, въпреки трудностите, проблемът може да бъде преодолян, как борбените мъничета не само оцеляват, но и израстват като здрави и щастливи деца.

Дамите от Лайънс Клуб Сексагинта Приста - Русе - част от Lions Сlub International – най-голямата световна клубна неправителствена организация в света, отдадена на служба на обществото и работеща за утвърждаване на обществено значими каузи и проекти, ще предоставят на всеки един родител информационен материал по темата.

Темите в начинанието „Родителско кафе“ ще са насочени към отглеждането и възпитанието на децата. В поредицата са заложени и лекции за ранното детско развитие, решаване на здравословни проблеми, методи за изграждане на имунитет и много други актуални въпроси.

 


Ехограф | 2017-11-11


Добави в Svejo