Ново дарение за новостроящ се храм в Бяла

Църквата трябва да бъде открита догодина


20 000 лева ще даде от държавната си субсидия ГЕРБ за завършването на храма „Свети Пантелеймон” в Бяла. В момента е завършен грубият строеж на църквата която се намира в квартал Гара Бяла. Готови са и куполите. Дарение за храма е направено и от румънска община, която е дарила голямо количество дървен материал.

Цветанов приветства високо делото, подето от Община Бяла и подкрепено от депутатите и Министерския съвет. Той приветства дарителската кампания за съграждането на храма. Преди по – малко от 2 месеца лично Негово Светейшество патриарх Неофит разгледа напредъка на строителството и пое ангажимент да присъства на освещаването му през 2018 година. Жители на квартала изразиха пред Цветанов, народния представител и кмета благодарността си за съграждането на новия храм.
В Бяла Цветан Цветанов съобщи още, че ГЕРБ ще дари 100 000 лв. от партийната си субсидия за закупуването на електроуреди от първа необходимост за пострадалите домакинства в общините Камено и Бургас. С дарената сума ще бъде закупувана приоритетно бяла техника - хладилници, готварски печки и бойлери. След наводненията в края на миналия, 318 броя уреди трябва да бъдат закупени за пострадалите домакинства в община Бургас и около 400 – за община Камено.


Ехограф | 2017-11-07


Добави в Svejo