Празник на плодородието в Русе

Мотото на празника беше „Обичаме Русе”


Празник на плодородието събра десетки русенци на Централния кооперативен пазар въпреки дъждовното време. Събитието се организира за четвърта поредна година от „Общински пазари” ЕООД. Като домакин се изяви управителят на дружеството Кунчо Кунчев, който приветства всички присъстващи и представи производителите, разположили щандовете си по време на Празника на плодородието. „Мотото на нашия празник тази година е „Обичаме Русе“, затова ви приканвам да пазарувате стоки от нашия край и качествени български стоки, каквито ще намерите тук“, призова Кунчо Кунчев. Кметът Пламен Стоилов от своя страна също поздрави присъстващите с празника и им пожела прекрасно настроение, въпреки лошото време. Той допълни, че пазарите в Русе ще се превръщат във все по-атрактивни места за пазаруване, а условията за наемателите и клиентите ще се подобряват.

Царицата на плодородието също приветства всички русенци и гости на града ни. Всички те отпразнуваха заедно настъпването на есента и отбелязаха най-плодородния  период от годината. С различни музикални изпълнения се включиха възпитаници на музикално студио за поп и джаз пеене „Икономов“. Специална фолклорна програма бяха подготвили и самодейците при читалището в квартал „Средна кула”.

На изложението можеха да се опитат ръчно приготвени изкушения за хапване на място, дело на най-младите шеф-готвачи - учениците от Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов”. Приходите от тази инициатива отиват за бъдещи техни дейности. 


Ехограф | 2017-10-08


Добави в Svejo