Смениха шефката на фонда за лечение на деца

Д-р Троева отказала да подпише заповедта на министъра


В понеделник в 16.00 часа д-р Тинка Троева, директор на Фонда за лечение на деца, е била извикана в МЗ и й е била връчена заповед за уволнение. Това съобщиха от Обществения съвет на Фонда. Д-р Троева е отказала да подпише заповедта и е поискала среща с министъра на здравеопазването Николай Петров.  По клауза от договора директорът на Фонда за лечение на деца може да бъде уволнен без предупреждение - тоест уволнението е според правилата.
Д-р Тинка Троева беше назначена на поста през март, след като д-р Владимир Пилософ напусна по искане на служебния министър Илко Семерджиев. Тогава проверка на МЗ за периода от септември 2015 г. до октомври 2016 г. разкри редица тежки нарушения.
Д-р Троева работеше добре и сме изненадани, уволнението й ще попречи на обработването на заявленията и отпускане на средствата за лечение на деца. На всеки нов човек му е необходимо време. При предишната смяна се загубиха заявления, коментира Пенка Георгиева. В момента във групата Въпроси към Фонд за лечение на деца се събират подписи в нейна подкрепа.


Ехограф | 2017-09-12


Добави в Svejo