Разбиха смеха за фалшиви здравни книжки във Варна

Мошениците изработвали и фалшиви свидетелства и документи


Служители на „Икономическа полиция” във Варна разбиха схема за изработване и търговия с неистински здравни книжки, медицински свидетелства и други документи. При специализираната операция са задържани четирима души - двама мъже и две жени на възраст между 50 и 62 години, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна. Арестуваните са участвали в схемата за изработване и търгуване с много и различни видове фалшиви документи. В автомобил, управляван от един от задържаните - 53-годишен мъж, са намерени готови неистински документи - лични здравни книжки, медицински свидетелства, както и множество неистински печати. 

При последвалото претърсване в имоти на задържаните са намерени над 200 броя неистински печати на лекари, медицински лаборатории и държавни учреждения, както и над 250 неистински документа. Установено е, че дейността си четиримата са осъществявали през продължителен период от време и на територия, обхващаща цялото Черноморие. 

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.  Предстоят масирани съвместни проверки по заведенията и търговските обекти заедно с компетентните държавни контролни органи, като при установяване на неистински документи ще бъде търсена наказателна и административна отговорност на лицата, ползващи неистинските документи, както и на работодателите, сключили трудови договори с горепосочените лица.


Ехограф | 2017-09-08


Добави в Svejo