Клас прослужено време остава

Валери Симеонов отчете като грешка идеята си


Добавката за професионален опит и стаж са запазва, а темата за нейното отпадане не е в дневния ред на правителството, стана ясно след извънредна среща тази сутрин между синдикатите, премиерът Бойко Борисов и вицепремиера Валери Симеонов. „Преценявам, че беше грешка да казвам личното си мнение за отпадането на клас прослужено време, защото то се прие като позиция на правителството. Лично изказвам съжаление за отзвука, който предизвикаха думите ми, личното ми мнение, изказано без някой да го е искал от мен”, коментира Валери Симеонов след срещата.  „Съжалявам, че съм си изразил личното мнение, ще се постарая занапред това да не се повтаря“, заяви той. 

Класовете за прослужено време трябва да отпаднат, каза на 13 юли пред журналисти в МС вицепремиерът Валери Симеонов след среща с работодателски организации. Това е един остатък от миналото, добави тогава той. Бизнесът отдавна настоява за отпадане на класа "прослужено време".

Темата за клас „прослужено време” не е във фокуса на общественото внимание и днес беше свалена от дневен ред, каза президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов. Президентът на КНСБ Пламен Димитров също подчерта, че добавката за професионален опит и стаж не е темата на България в момента. Темата са доходите, кадрите, които липсват, увеличението на пенсиите, реформите в образованието и здравеопазването и по тях заедно ще търсим решение, заяви той.  Пламен Димитров напомни, че клас "прослужено време" няма от 2007 г. Класът беше заменен с добавката за професионален опит и стаж, която е доста по-различна, обясни той. 


 


Ехограф | 2017-07-20


Добави в Svejo