Даниела Дариткова оглави здравната комисия с НС

Изборът й бе напълно очакван


Д-р Даниела Дариткова от ГЕРБ за втори път стана председател на Комисията по здравеопазване в Народното събрание. Това решиха депутатите, които заседаваха с дневен ред от една единствена точка – попълване на постоянните комисии в парламента. След като името й близо месец бе споменавано в контекста на съставянето на правителство, в крайна сметка д-р Дариткова не зае поста на здравен министър. Според някои източници, решението да не поеме поста е било нейно, тъй като тя смята, че би била по-полезна в парламента. Така д-р Даниела Дариткова ще председателства здравната комисия и в 44-ото Народно събрание.
Тя ще има трима заместници – от ГЕРБ, от БСП и от коалиция „Обединени патриоти“, решиха депутатите. Заместникът на д-р Дариткова от ГЕРБ ще е Лъчезар Иванов, който по време на първото управление на партията бе председател на комисията, но напусна поста след скандал.
Представителят на БСП в ръководството на здравната комисия този път ще е доц. Георги Йорданов, който до влизането си в парламента управляваше УМБАЛ Пловдив. Третият зам.-председател на здравната комисия ще е икономистът Георги Колев от „Обединени патриоти“.


Ехограф | 2017-05-11


Добави в Svejo