Пуснаха и втория машинист от Хитрино под гаранция

Димитър Михнев излиза на свобода срещу 10 000 лева


И вторият машинист причинил трагедията в Хитрино излиза от ареста. Това решиха днес магистратите в Апелативния съд във Варна. Димитър Михнев не се яви днес в съда, което се оказа негово право и беше представляван от адвокати. Машинистът беше освободен и пуснат под домашен арест днес преди обед. Съдът във Варна гледа отново мерките за неотклонение на двамата машинисти – 41-годишният Димитър Михнев и 64 годишният Радослав Петков след обжалване от прокуратурата. Обвинението привлече като обвиняеми двамата машинисти на злополучната композиция, която дерайлира на 10 декември рано сутринта. Стигна се до изтичане на газ и пожари в голям периметър около гарата. Седем души загинаха, а други 26 бяха ранени.

На заседание на 22 декември миналата година Шуменският окръжен съд остави за постоянно в ареста Димитър Михнев, но освободи помощник-машиниста Радослав Петков.

След това мерките бяха обжалвани и разгледани от Варненския апелативния съд. Магистратите потвърдиха освобождаването на втория машинист Радослав Петков. Мярката на Димитър Михнев бе променена на освобождаване под гаранция. Той трябва да внесе сумата от 10 000 лв. за гаранцията си в седемдневен срок.

 


Ехограф | 2017-01-03


Добави в Svejo