Отложиха операции на пациенти заради спорове в болница

Разногласията са между ръководството на МБАЛ Стара Загора и синдикатите


Около 20 души не са били оперирани в МБАЛ Стара Загора заради разногласията между ръководство и синдикати. Анестезиолозите бяха готови да влязат в операционните, но порадиотказ на ръководството за разговор с персонала, плановите операции не можаха да бъдат осъществени. Вината не е в екипите, а в ръководството, заяви пред БНРд-р Атанас Бадов – председател на КНСБ в МБАЛ Стара Загора, който обеща протестите да продължат докато бъде постигнато споразумение.


Около 20 души не са били оперирани днес заради разногласията между ръководство и синдикати. Д-р Бадов обясни, че вчера е било подписано новото браншово споразумение, в което са определени заплатите, утвърдени са работни графици и се иска диалог между персонала и ръководството. "Все още не са ни изплатени ваучерите, от година и половина - за храна по наредба 11, и предпазно работно облекло. Това искаме! Нищо повече!", добави той.

Бадов и трима негови колеги, които не са на смяна, са на място, за да могат да покрият нуждата от спешни операции. Те заявиха, че медиците не протестират за повече пари.

 


Ехограф | 2016-10-11


Добави в Svejo